Navigation MENU

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Step 1

Start een Challenge op

Iedereen heeft wel een uitdaging in gedachte. Wat is jouw challenge?

Waarschijnlijk heb je reeds een challenge in gedachte. Voor sommigen zal een challenge: 

fysiek zijn - zoals het verliezen van overtollige kilo's, het stoppen met roken of het lopen van een  marathon,...

mentaal zijn - zoals het halen van een examen of diploma, het behalen van een rijbewijs of het meedoen aan een schaakwedstrijd

ecologisch zijn - zoals vegetarisch te eten, enkel biologisch geteeld voedsel te gebruiken of door het verkleinen van de ecologische voetafdruk

 • ACCOUNT: Maak een account aan via Facebook of met een email-adres. Het aanmaken van een account is kosteloos. 

 

 • CHALLENGE: Bepaal jouw challenge of zoek naar het Evenement waaraan je zou willen deelnemen. Als het Evenement niet in het systeem staat , kan je het zelf aanmaken. De maximale omlooptijd van een challenge is 1 jaar. Een challenge kan individueel zijn of kan als groepschallenge aangemaakt worden. Een challenge moet er als volgt uit zien: 
  • Ik > Zal (niet) > iets doen > op dag 1 of
  • Ik > Zal (niet) > iets doen > voor dag 1of
  • Ik > Zal (niet) > iets doen > tussen dag 1 en dag 2
  • We > zullen (niet) > iets doen> op dag 1 of voor dag 1 of tussen dag 1 en dag 2

 

 • HERO of SUPERHERO: Bepaal tevens in welke mate je de challenge perfect wil uitvoeren door de een van de volgende modules te kiezen:

HERO = Elk Procent telt. Haal je 60% van jouw uitdaging, dan gaat 60% naar het goede doel en keert 40% terug naar de Sponsors (als credits op de website).

SUPERHERO = "Alles of Niets". Alleen als jouw challenge slaagt, gaat het geld naar het goede doel. Anders keert het integraal terug naar de sponsors (als credits op de website).  

Step 2

Kies het Goede Doel

Kies een project van een goed doel dat U nauw aan het hart ligt

 • GOEDE DOEL PROJECT: Vanaf nu kan je een Goede Doel project selecteren. Je kan filteren op de Locatie van het project of op het type goede doel (milieubescherming, ontwikkelingshulp,...)

Selecteer een beschikbaar project en - eens je challenge met succes werd beëindigd - zal het gesponsorde geld naar dit project overgeschreven worden. Geld kan alleen worden overgeschreven na het beëindigen van jouw challenge.

Een Goede Doel Project heeft of een einddatum of een budget. Eens voorbij deze datum of eens het budget werd gehaald, is het niet meer mogelijk om een nieuwe challenge aan dit Goede Doel project te koppelen.

 • BETALING: Indien het bedrijf waarvoor je werkt meedoet op Youlcee, dan zal je via het bedrijf een couponcode ontvangen. waarmee je jouw challenge kan opstarten. Met deze coupon code zal jouw challenge aan de bedrijfspagina gekoppeld worden. Mogelijk ontvang je tevens een sponsorbedrag van jouw werkgever.

Indien dit niet van toepassing is, ga je verder en zal jouw challenge in het systeem geladen worden.

Step 3

Trek Sponsoren aan

Overtuig je vrienden en familie om je te sponsoren

Jouw challenge staat nu op de website en je vrienden, familie of bezoekers van de website kunnen nu jouw verhaal bekijken.

Vermits het nu de bedoeling is van Sponsors aan te trekken, kan je jouw challenge delen via "Social Media"

 • Facebook / Twitter / LinkedIn

 

De informatie die je op Social Media post linkt direkt door naar jouw challenge. Jouw vrienden en Familie staan op één click verwijderd om je te sponsoren. Jouw sponsors moeten een account aanmaken - dit staat toe hen credits terug te storten indien je jouw challenge niet succesvol kunt afronden.

Om sponsorgelden te ontvangen is het belangrijk om de aandacht op jouw Challenge te trekken:

 • bij het aanmaken van een nieuwe challenge, zal een challenge bovenaan het overzicht komen te staan. Een bezoeker zal jouw challenge direct zien staan
 • elke keer je een update plaatst, zal jouw Challenge weer bovenaan in de overzichten komen staan
 • ook komt je challenge weer bovenaan staan als jouw challenge een nieuwe donatie ontvangen heeft
 • bij het afsluiten van een Challenge, zal jouw Challenge nog een laatste keer in de overzichtstabel bovenaan verschijnen

 

Door je Challenge regelmatig te voorzien van nieuwe informatie, en door je bezoekers te informeren over je vooruitgang, zal je meer Sponsors kunnen aantrekken. Dus aarzel niet en deel je laatste nieuws! bij groepschallenges kan enkel de administrator de challenge updaten.

Step 4

Haal je Doel

Behaal je doelstelling en het geld van je sponsors gaat naar het Goede Doel

In de loop van de laatste dag van jouw challenge, zal je een mail ontvangen waarin gevraagd wordt van de challenge af te sluiten. Dit kan je doen door aan te geven hoe succesvole je bent geweest.

Indien je initieel de HERO mode geselecteerd had, krijg je nu de mogelijkheid van een slagings-percentage in te geven, Indien je bijvoorbeeld 7 van de 10 kilo vermagerd bent, dan markeer je jouw challenge als 70% succesvol. Dit wil tevens zeggen dat 70% van het gesponsorde geld naar het Goede Doel zal worden overgeschreven en 30% zal naar de sponsors terugkeren (in de vorm van credits op de website).

Indien je biij de opstart de SUPERHERO module gekozen had, krijg je nu de keuze om jouw challenge te markeren als succesvol of niet-succesvol. Indien jouw challenge succesvol was, zal al het geld naar het Goede Doel overgeschreven worden. Indien je echter de challenge niet succesvol hebt beëindigd, dan zal al het geld terugkeren naar de sponsors (in de vorm van credits op de website).

Indien je de challenge niet afsluit binnen de 21 dagen na het verstrijken van de einddatum, zal de challenge automatisch als niet succesvol worden gemarkeerd.

TOTAAL BEDRAG
€19654

Start een Challenge nu en maak het verschil.