FAQ Events

FAQ Events

Een Evenement opstarten

Vraag: Moet ik betalen om een evenement op Youlcee toe te voegen?

Antwoord:

Nee, het toevoegen van een evenement is steeds kosteloos.

Vraag: Heb ik een profiel nodig om een evenement aan te maken?

Antwoord:

Ja, dit is een vereiste. Het aanmaken van een profiel is kosteloos. En met een enkel profiel kan je een challenge opstarten, een evenement oprichten of een vriend sponsoren.

Vraag: Het evenement waaraan ik deelneem is niet beschikbaar op youlcee. Kan ik het (als participant) zelf toevoegen?

Antwoord:

Alvorens een Evenement aan te maken, kijk je best eerst na of het Evenement reeds aangemaakt werd. Je kan zoeken op naam of datum van het Evenement.

Indien het Evenement niet werd aangemaakt, kan je het als deelnemer zelf aanmaken. Een evenement kan individuele of groepschallenges hosten. Een combinatie van beide is echter niet mogelijk. Indien gewenst, kunnen er dan 2 evenementen aangemaakt worden.

Tijdens het aanmaken van het evenement zal je gevraagd worden aan te duiden of je een deelnemer bent of een lid van de organisatie. Maak hier de juiste keuze. 

Als achteraf de organisatoren van het Evenement, de verantwoordelijkheid van het evenement in youlcee op zich willen nemen, kan deze op aanvraag overgemaakt worden. Dit staat de organisatie dan toe van het evenement verder te promoten en op te volgen.

Vraag: Kan ik een evenement aanmaken zonder er een Challenge aan te verbinden?

Antwoord:

Een evenement is een georganiseerde Happening waarbij de participanten op een bepaalde datum een challenge in gemeenschap hebben. zoals het  "lopen van de marathon in Parijs op 12/06/2016" of "de Triathlon uitlopen in London op 24/07/2016". Dit betekent dat elke deelnemer aan het evenement dezelfde Challenge zal hebben. Een evenement kan of individuele of groepschallenges faciliteren. een combinatie van beide is niet mogelijk. Indien beide opties mogelijk moet zijn, moeten er 2 evenementen opgesteld worden.

Daarom is het belangrijk bij het aanmaken van het evenement van de Challenge te definiëren.  Maak de Challenge zo algemeen als mogelijk. (Wat is het criteria voor een geslaagde deelname) Indien er verschillende Challenges zijn voor een Evenement, kan je ze best opsplitsen, zoals:

  • Ik > zal > de 5 km Ladies Run in Madrid uitlopen > op 18/06/yyyy  (Evenement 1)
  • Ik > zal > de 10 km Men's Run in Madrid uitlopen > op 18/06/yyyy (Evenement 2)
  • We > zullen > de 10 km Men's Run in Madrid uitlopen > op 18/06/yyyy (Evenement 2)

Vraag: Kan ik mensen weigeren om aan mijn evenement deel te nemen? Kan ik bepalen wie wel of niet mee kan doen?

Antwoord:

In youlcee is een evenement een publiek gebeuren. Mensen die zich voor jouw evenement kunnen inschrijven, moeten zich ook aan jouw evenement in youlcee kunnen linken.

Indien je de intentie hebt van een evenement te creëeren voor een beperkt publiek, dan kan je daar beter een groepschallenge voor aanmaken. Deze challenge kan je beter beheren en hier kan je zelf tot  24 deelnemers aan toevoegen . voorbeeld:

  • We > zullen > 500 pannekoeken bakken op dd/mm/yyyy

Beheer een Evenement

Vraag: Er werden 2 evenementen aangemaakt voor een happening. Kunnen deze samengevoegd worden?

Antwoord:

Wanneer 2 Evenementen aangemaakt werden voor een enkele happening, dan is het mogelijk om deze samen te voegen op voorwaarde dat de challenge gelinkt aan beide Evenementen identiek is.  het is echter niet mogelijk een evenement voor individuele challenges samen te voegen met een evenement dat werd opgezet om groepschallenges te ondersteunen.

De 2 Evenement-admins moeten beslissen welk evenement blijft en wie de admin daarvan zal zijn.. Indien een evenement werd aangemaakt door een participant en dorr de evenements-organiatie, dan zal de voorkeur gaan naar het evenement door de organisatie aangemaakt.  

Om dubbele evenementen te melden, gebruik het contact formulier

Vraag: Ik heb een evenement aangemaakt, maar wil de admin rol aan iemand anders doorgeven. Kan dat?

Antwoord:

Het is perfect mogelijk om de admin rol aan iemand anders door te geven. Hiervoor moet je 2 stappen nemen:

  1. De persoon die de rol heeft moet een account op youlcee hebben.
  2. Je moet het contact formulier invullen. We hebben de volgende informatie nodig: Jouw naam en email adres, de naam en emailadres van je vervanger en de naam van het evenement.

 

Dan zorgen wij voor de aanpassing

Vraag: Kan ik een challenge verwijderen uit mijn evenement?

Antwoord:

Het is niet mogelijk om een challenge uit een evenement te verwijderen. Als de Challenger deelneemt aan jouw evenement, moet hij/zij zich daar ook aan kunnen koppelen.

Echter indien de inhoud van de challenge aanstootgevend zou zijn, dan kan je de challenge rapporteren. Dit doe je door de Challenge te openen en op de "report" knop te klikken (net onder de naam van de Challenger). Dan nemen wij dit verder met de persoon zelf op.

Social Media

Vraag: Hoe post ik mijn evenement op Social Media?

Antwoord:

Om jouw Evenement via Facebook, Twitter of LinkedIn de wereld in te sturen, moet je eerst aangelogd zijn.

  • Selecteer dan in het persoonlijke (groene) menu de "MIJN GROEPEN, BEDRIJVEN OF EVENEMENTEN" Tab.
  • Kies nu het Evenement dat je wilt posten door op edit te klikken.
  • In jouw Evenement vind je nu de link naar Facebook, Twitter en LinkedIn of de URL die je kan gebruiken om te mailen.

 

Van hieruit post je jouw Evenement direkt op Social Media

Een evenement afsluiten

Vraag: Moet ik het evenement dat ik heb aangemaakt sluiten?

Antwoord:

Nee, het is niet nodig het Evenement af te sluiten. De dag na de einddatum van het evenement, wordt het automatisch afgesloten.