FAQ Bedrijven

FAQ Bedrijven

Voeg een bedrijf toe

Vraag: Hoe voeg ik mijn bedrijf toe aan Youlcee?

Antwoord:

Vermits er kosten verbonden zijn aan het inschrijven voor bedrijven, moet je geautoriseerd zijn door het bedrijf om hier afspraken over te kunnen maken. De kosten variëren afhankelijk van de gekozen module, het aantal werknemers en het bedrag dat het bedrijf haar personeel wil sponsoren.

Meer informatie kan je vinden in de Algemene Voorwaarden

Om vervolgens jouw bedrijf in te schrijven, moet je de template invullen. Dan nemen we zo snel als mogelijk contact op en sturen we je meer detailleerde informatie door.

Vraag: Heeft het zin voor een klein bedrijf om zich in te schrijven?

Antwoord:

Dit hangt af avn het aantal geengageerde werknemers.

Als je meer dan 5 werknemers of collega's hebt die een challenge willen opstarten - dan heeft het zeker zin van jouw bedrijf in te schrijven. Indien je echter moeite moet doen om 3 collega's te vinden die iets willen doen, is het misschien beter van je niet in te schrijven. Het zal dan goedkoper zijn van deze personen direct te sponsoren (gebruik dan als alias je bedrijfsnaam). Jouw bedrijf komt dan wel niet in de overzichtspagina's op Youlcee.

Vraag: Kan een contract alleen maar voor een jaar afgesloten worden?

Antwoord:

Er worden alleen maar jaarcontracten opgesteld. Gedurende dat jaar kan elke werknemer binnen het bedrijf een challenge opstarten (door gebruik te maken van de bedrijfscoupon). Na dit jaar verloopt het contract of kan het contract met een jaar verlengd worden. 

Als het contract stopt, zal de bedrijfscoupon gedeactiveerd worden. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk van een challenge in naam van het bedrijf op te starten. Voor de open challenges die voor het aflopen van het contract aan het bedrijf gelinkt werden, verandert er niets. Deze blijven open totdat de Challenger ze afsluit. 

Zilver, Goud en Platinum Module

Vraag: Wat is het verschil tussen de 3 modules?

Antwoord:

Een bedrijf kan zich inschrijven voor een van de 3 modules.

De Zilveren module is de meest eenvoudige.

 • Bij deze module neemt het bedrijf de inschrijvingskost van haar personeelsleden over.  In ruil verbinden de personeelsleden hun challenge aan het bedrijf. 
 • Op de bedrijfspagina kan je beschrijving en logo van het bedrijf laden.
 • Er is echter geen rapportering beschikbaar en het is ook niet mogelijk van de personeelsleden automatisch te sponsoren.

 

Bij de Gouden module zijn er verschillende extra's beschikbaar: 

 • Je kan jouw personeelsleden automatisch laten sponsoren.  
 • Op de bedrijfspagina kan je een link naar jouw bedrijfswebsite laden, naast het logo en beschrijving
 • Per kwartaal een handig rapport met sprekende cijfers - ideaal voor uw interne bedrijfscommunicatie

 

Bij de Platinum Module zijn de volgende extra's beschikbaar: 

 • de mogelijkheid van het bedrijf op te splitsen in departmenten (om verschillende vestigingen, locaties of afdelingen binnen uw bedrijf tegen elkaar te laten wedijveren)
 • een maandelijks rapport met duidelijke cijfers (extern rapport: hoe presteert het bedrijf ten opzichte van andere bedrijven) (intern rapport: hoe presteren de departementen ten opzichte van elkaar)

Vraag: Vanaf welke module ontvang ik een rapportage?

Antwoord:

Voor de Zilveren module is er geen rapportage beschikbaar

Voor de Gouden formule is er een kwartaal rapportage beschikbaar. Deze rapportage laat  de prestaties zien van de verschillende deelnemers binnen het bedrijf.

Bij de Platinum module is er een maandelijkse raportage. Deze rapportage laat zowel de prestaties zien van de deelnemers binnen het bedrijf, als de prestaties van het bedrijf in vergelijking met andere deelnemende bedrijven.

Facturering

Vraag: Hoe verloopt de facturering?

Antwoord:

Jouw bedrijf ontvangt een factuur voor de opstart kosten op Youlcee.com

Daarnaast ontvangen jullie op maandelijkse basis een factuur voor elke challenge die opgestart wordt met gebruik van de bedrijfscoupon.

Als je bijvoorbeeld overeengekomen bent om elke werknemer voor 10 € te sponsoren en in Januari zijn er 7 werknemeners met een challenge gestart, zal je begin februari een factuur voor 70€ ontvangen. Deze 70€ gaat integraal naar de goede doelen die jouw werknemers hebben gekozen.

Vraag: Krijgen we fiscale attesten voor onze giften?

Antwoord:

Om fiscale attesten te kunnen ontvangen moet er aan volgende voorwaarden voldaan worden:

 1. de goede doelen moeten fiscale attesten kunnen uitreiken.
 2. per "goed doel" moet er op jaarbasis minstens 40€ overgeschreven worden.
 3. jouw bedrijf moet belastingsplichtig zijn in België.

Een bedrijf updaten

Vraag: Wat moet ik doen als Bedrijfs-Admin op Youlcee?

Antwoord:

De admin rol zou niet te veel van uw tijd mogen opnemen.  De volgende acties zijn essentieel voor een goed verloop:

 1. zorg er voor dat de juiste informatie opgeladen werd (zoals het logo, de beschrijving van het bedrijf, de achtergrond foto en de  link naar de bedrijfswebsite)
 2. het is belangrijk dat uw werknemers weten dat het bedrijf participeert. 
 3. informeer de werknemers dat door de bedrijfscode te gebruiken ze gratis een challenge kunnen aanmaken (opgelet bij de platinum module is de code verschillend per  sub-company)

Vraag: Kan ik de administrator-rol aan een collega doorgeven?

Antwoord:

Om van Bedrijfsadmin te veranderen moeten de volgende stappen ondernomen worden:

 1. De persoon die jou gaat vervangen moet een profiel aanmaken
 2. Nadien moet jij (als huidige admin) de template invullen met de volgende informatie: Jouw naam en email, de naam en emailadress van jouw vervanger en de naam van de Bedrijf. 

Dan zorgen wij voor de transfer

Vraag: Is het mogelijk van meerdere Admins te hebben binnen een Bedrijf?

Antwoord:

Dit is enkel mogelijk bij de Platinum module. Met Platinum is het mogelijk van subbedrijven aan te maken waarbij elk subbedrijf een andere Admin kan hebben.

Het is echter niet mogelijk bij de Zilveren of Gouden module of binnen een subbedrijf van meerdere Administrators te hebben.

Social media

Vraag: Hoe post ik mijn Bedrijfsinformatie op Social Media?

Antwoord:

Om jouw bedrijfsinformatie of resultaten te posten op Facebook, Twitter of LinkedIn, moet je eerst aangelogd zijn

 • Selecteer dan de  "Mijn Groepen, Bedrijven en Evenementen" Tab in het persoonlijke  (groene) menu
 • Selecteer dan de "edit" knop naast het bedrijf waarvan je de informatie op Social Media wilt plaatsen
 • Nu zie je op de bedrijfspagina de links naar Facebook, Twitter of LinkedIn of de URL die je kan gebruiken om te mailen

Einde van het Contract

Vraag: Wat gebeurt er na het aflopen van het contract?

Antwoord:

Na het aflopen van het contract, is het niet meer mogelijk voor jouw werknemers om hun challenge in naam van het bedrijf op te starten. De challenges die reeds opgestart werden, blijven open tot maximaal 365 dagen na het verlopen van het contract. Eens alle challenges werden afgesloten, zullen de eindresultaten beschikbaar zijn op de website.

Het youlcee team zal alvorens het contract afloopt, contact met je opnemen om een eventuele verderzetting van het contract te bespreken.

Vraag: Wat als een bedrijfschallenge niet lukt?

Antwoord:

Het is mogelijk dat een aantal werknemers niet of deels slagen in hun challenge. 

Daar waar bij privé-sponsoring er credits kunnen terugkeren naar de sponsors, werkt het bij bedrijven iets anders. De automatische sponsoring van het bedrijf wordt doorgestort aan het goede doel, ook als de challenge niet of gedeeltelijk behaald wordt. Als bedrijf krijg je dus geen credits terug als een challenge dus niet lukt.