FAQ Charity

FAQ Charity

Start een Charity Project op

Vraag: Hoe start ik een Charity project op Youlcee?

Antwoord:

Als je een Charity Project wil opstarten, kan je best eerst de Algemene Voorwaarden nalezen. Hier staan een aantal belangrijke criteria waaraan je moet voldoen. De belangrijkste criteria zijn:

 1. Het project moet ingediend worden in naam van een VZW of een Non-profit organisatie
 2. De VZW /  Non-profit Organisatie moet officieel geregistreerd zijn
 3. Als aanvrager van een project moet je ook gemachtigd zijn om in naam van deze organisatie op te treden.

 

Als aan deze vereisten wordt voldaan, dan kan je de contact formulier invullen. We nemen zo snel als mogelijk contact op.

Vraag: Wat is het verschil tussen een project met een budget of met een eind-datum?

Antwoord:

Wanneer je een project met een budget opstart, blijft jouw Project open totdat het budget gehaald werd.  Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk van een nieuwe challenge aan jouw project te koppelen. De bestaande challengers kunnen natuurlijk wel meer geld blijven inzamelen dan het oorspronkelijke budget.

Een project met een einddatum opstarten is eerder van toepassing als het een crisissituatie betreft. Er is dan geen beperking wat het budget betreft. Je kan zoveel geld als mogelijk laten inzamelen. Dit houdt wel in dat Challenges die zich aan jouw project willen koppelen, eerder moeten aflopen.

Voorbeeld: Als je zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor 01/05/2017, dan kan een challenger die een marathon loopt op 15/07/2017 zich niet aan jouw project linken, omdat jouw project eerder afloopt.

Vraag: Zijn er kosten verbonden aan het opstarten van een Charity project?

Antwoord:

Nee, er zijn geen oprichtingskosten. Voor de Goede doelen zijn er überhaupt geen kosten.

En in tegenstelling tot de meeste andere Fondswerving pagina's, neemt YOULCEE BVBA geen percentage op de sponsorgelden. Jouw Charity project ontvangt alle sponsorgelden met aftrek van de banktransfer kosten.

Beheer een Charity Project

Vraag: Kan ik mijn project aanpassen?

Antwoord:

Natuurlijk kan je jouw project nog aanpassen. Er zijn wel een aantal velden die niet meer aangepast kunnen worden:

 • het bankrekening nummer (indien van toepassing)
 • het benodigde budget (indien van toepassing)
 • de einddatum van het project (indien van toepassing)

 

Indien er aan een van deze 3 velden een aanpassing moet gebeuren, moet het ingevuld worden.  Alle andere informatie kan je zelf aancontact formulier passen.

Vraag: Kan ik de verantwoordelijkheid voor het project aan een collega doorgeven?

Antwoord:

Het is perfect mogelijk om de admin rol aan iemand anders door te geven. Hiervoor moet je 2 stappen nemen:

 1. De persoon die de rol heeft moet een account op youlcee aanmaken en moet in het bezit zijn van een emailadres van dezelfde VZW of Non-profit organisatie.
 2. Hiervoor moet je het contact formulier invullen. We hebben de volgende informatie nodig: Jouw naam en email adres, de naam en emailadres van je vervanger en de naam van het Charity project

 

Dan zorgen wij voor de aanpassing

Vraag: Kan ik een challenge(r) weigeren?

Antwoord:

Nee, het is niet mogelijk van een challenge of een challenger te weren.

Het is echter mogelijk van een Challenge te melden. Dit kan je doen door de challenge te openen en op de report knop (net onder de challengers naam) te klikken.Vul de reden in waarom je de challenge aanstootgevend vindt en wij nemen wel contact op met de challenger om het probleem op te lossen.

Social Media

Vraag: Hoe plaats ik mijn Goede Doel Project op Social Media?

Antwoord:

Om jouw Goede Doel project via Facebook, Twitter of LinkedIn de wereld in te sturen, moet je eerst aangelogd zijn.

 • Selecteer dan in het persoonlijke (groene) menu de "MIJN PROJECTEN" Tab. Deze is alleen beschikbaar als je in Youlcee als Project Administrator werd ingeschreven.
 • Kies nu het Project dat je wilt posten door op edit te klikken.
 • In jouw Project vind je nu de link naar Facebook, Twitter en LinkedIn of de URL die je kan gebruiken om te mailen.

Van hieruit post je jouw Evenement direct op Social Media

Een Charity project afsluiten

Vraag: Moet ik mijn project afsluiten?

Antwoord:

Een project moet niet afgesloten worden, dit gebeurd automatisch.

 • een project met einddatum sluit de dag na de einddatum. Voor dit type project wil het ook zeggen dat alle challenges ook gesloten zijn en dat het geld naar het goede doel uitgekeerd zal worden. Het blijft mogelijk van het project up te daten, van info toe te voegen of aan te passen. Het is echter niet meer mogelijk van nieuwe challenges aan dit project te verbinden.
 • een project met budget wordt afgesloten eens het budget theoretisch gehaald werd. Gesloten wil ook hier zeggen dat er geen nieuwe challenges aan dit project verbonden kunnen worden. De bestaande challenges echter kunnen nog extra geld in surplus ophalen. Het is dus mogelijk van meer geld in te zamelen dan in het budget ingegeven werd. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat niet elke challenge slaagt en er dus geld naar de sponsors kan terugkeren (in de vorm van credits)