FAQ Uitdagingen

FAQ Challenges

Een Challenge opstarten

Vraag: Wat is het verschil tussen een individuele en een groepschallenge?

Antwoord:

Als je een challenge opstart, zal je in stap 2 gevraagd worden te kiezen tussen een individuele challenge of een groepschallenge.


Als je een individuele challenge aangaat, betreft de challenge enkel jezelf. Bij een groepschallenge kan je tot en met 24 personen aan deze uitdaging toevoegen. De persoon die de groepschallenge opstart is de administrator van deze challenge en is de enige persoon die de challenge kan updaten of beëindigen.

Vraag: Ik wil de marathon meelopen als sponsor evenement. Hoe maak ik zo'n challenge aan?

Antwoord:

Alvorens een Challenge aan te maken, kan je best eerst kijken of het Evenement waaraan je wilt deelnemen al toegevoegd werd. Op de overzichtspagina kan je filteren per land of per status. Je kan de Evenementen ook op datum sorteren. En je kan natuurlijk ook zoeken op naam.

Als het Evenement bestaat, controleer dan de uitdaging die aan dit Evenement gekoppeld werd. Belangrijk, want als je aan dit Evenement wilt deelnemen zal je ook deze uitdaging overnemen. Opgelet een evenement kan opgezet worden om individuele challenges of groepschallenges aan te gaan. Een combinatie van beide is niet mogelijk.

Als het Evenement nog niet bestaat, kan je het Evenement (als deelnemer) aan maken - Kijk voor meer info in de sectie FAQ Evenement. Zodra je het Evenement hebt aangemaakt, kan je een challenge opstarten en deze aan dit evenement koppelen (in Stap 2). Merk wel op dat in dit scenario - je de admin van het Evenement bent en dat andere deelnemers hun uitdaging aan jouw evenement kunnen koppelen.

Vraag: Wat is het verschil tussen een Hero en een Superhero?

Antwoord:

In stap 3 bij het aanmaken van een challenge moet je kiezen tussen Hero of Superhero

HERO: Bij het afsluiten van jouw challenge kan je markeren hoeveel percent je van jouw challenge gehaald hebt. De sponsorgelden worden naar het behaalde resultaat opgesplitst. Als je 12 maanden niet ging roken, maar je bent (jammerlijk genoeg) na 6 maanden hervallen, dan heb je 50% van je challenge gehaald. Als gevolg zal 50% van de sponsorgelden naar het goede doel gaan en zal 50% terugkeren naar de sponsors (als credits op de website).

SUPERHERO: Hier is het alles of niets. Als je de challenge gehaald hebt, gaat 100% van de sponsorgelden naar het Goede Doel. Indien je de challenge niet gehaald hebt, keert het integrale sponsorbedrag terug naar de Sponsors (als credits op de website)

Vraag: Ik heb een Bedrijfscoupon gekregen. Hoe gebruik ik deze?

Antwoord:

Door zich in te schrijven op Youlcee, laat het bedrijf zien dat ze haar werkgevers wil aanmoedigen mee te doen. Het bedrijf zal je een code (of bedrijfscoupon) sturen. Deze code gebruik je in Stap 5 bij het aanmaken van jouw challenge.

Als de code geldig is, dan zal jouw challenge automatisch gelinkt worden aan de bedrijfspagina van het bedrijf waarvoor je werkt. Jouw management kan optioneel (afhankelijk van de gekozen module) de challenge van elk personeelslid extra sponsoren, los van het type challenge of gekozen Goede Doel.

Vraag: Wat is het beste formaat voor de pasfoto of de achtergrond foto?

Antwoord:

Profielfoto: Jouw profielfoto moet minimaal 325 x 325 pixels groot zijn. Om de foto niet te misvormen, kan je best een vierkant formaat aanhouden  (waarbij hoogte en breedte gelijk zijn). Het maximaal formaat ligt rond de 1000 x 1000 pixels. Het beste kan je de foto of afbeelding laden in een .jpeg of .png formaat

Achtergrondfoto: Het ideale formaat voor de achtergrond foto is 1350 x 750 pixels. ook her kan je best de foto of afbeelding  in een .jpeg of .png formaat laden

Vraag: Hoe voeg ik leden toe aan mijn groepschallenge?

Antwoord:

Na registratie van de groepschallenge, zal je doorverwezen worden naar jouw persoonlijk account op Youlcee.

Jouw account zal opengaan op de pagina met jouw open challenges en van hieruit kan je de leden toevoegen. Per deelnemer moet je de Voor- en Achternaam invullen en bij voorkeur ook een foto plaatsen.

Van zolang de challenge niet werd afgesloten, kan je nog extra deelnemers toevoegen (tot maximaal 24 personen)

het is perfect mogelijk om een groepchallenge aan te maken en te beheren, zonder deelnemer te moeten zijn van deze collectieve challenge.

Een Challenge onderhouden

Vraag: Kan ik de omschrijving van mijn Challenge aanpassen?

Antwoord:

Het is niet mogelijk om de beschrijving van de Challenge aan te passen. Er zijn 2 uitzonderingen mogelijk:

 • Je hebt een schrijffout gemaakt en wil deze gecorrigeerd hebben. - de aanpassing verandert niets aan de inhoud van de Challenge zelf 
 • Je hebt een fout gemaakt wat de inhoud van de Challenge betreft (foute datum, incorrecte hoeveelheid, ...) en op het moment van de aanvraag heeft nog niemand jouw challenge gesponsord. 

 

In deze 2 gevallen is het mogelijk van de beschrijving te laten aanpassen. Informeer ons via het contact formulier en vraag de verandering aan. We corrigeren jouw challenge dan zo spoedig mogelijk.

Vraag: Hoe maak ik een update in mijn Challenge?

Antwoord:

Om een update te maken in jouw challenge moet je eerste aangelogd zijn. 

 • Eens aangelogd ga je naar MIJN ACCOUNT > MIJN CHALLENGES en selecteer de edit-knop naast jouw challenge.
 • Nu opent jouw challenge in de edit-mode en klik je op de SCHRIJF EEN UPDATE knop
 • Nu kan je een update schrijven. Een update kan bestaan uit tekst met een foto of video. Het is niet mogelijk van meerdere foto's of een foto en video in een update te laden. Dit kan je doen door meerdere updates aan te maken. 
 • Als laatste klik je op de "Bevestig" -knop en jouw update wordt direct geladen

 

Bij een groepschallenge kan enkel enkel de Groepsadmin (persoon die de challenge opgestart heeft) de challenge updaten.

Vraag: Hoe laad ik het best een video op?

Antwoord:

1. Als de video op YouTube staat, click dan eerst op de video om deze te openen

 • Klik op DELEN > INSLUITEN en de code om de video toe te voegen staat ter beschikking
 • Net onder de video staat de optie om "Meer Weergeven". Kik hierop
 • Haal het vinkje naast "Voorgestelde video's weergeven wanneer de video is afgelopen " weg 
 • Kopieer dan de link src="https://www.youtube.com/embed/4WqIZTwjxec?rel=0" en  verwijder alles buiten de haakjes (" ").
 • Nu hou je enkel https://www.youtube.com/embed/4WqIZTwjxec?rel=0 over
 • Kopieer deze link nu in jouw update in Youlcee en  de video zal correct overgenomen worden

 

2. Als je geen YouTube kanaal hebt:

 • Stuur ons je video op naar info@youlcee.com
 • Wij plaatsen het dan op de Youlcee pagina op YouTube en sturen je de link door.
 • Deze kopieer je dan in juw challenge zodat de bezoekers je laatste video's kunnen zien

Social Media

Vraag: Hoe post ik mijn Challenge op Social Media?

Antwoord:

Om jouw challenge via Facebook, Twitter of LinkedIn de wereld in te sturen, moet je eerst aangelogd zijn.

 • Selecteer dan in het persoonlijke (groene) menu de "MIJN CHALLENGES" Tab.
 • Kies nu de challenge die je wilt posten door op edit te klikken.
 • In jouw challenge vind je nu de link naar Facebook, Twitter en LinkedIn of de URL die je kan gebruiken om te mailen.

Een challenge afsluiten

Vraag: Hoe sluit ik mijn Challenge af?

Antwoord:

Om jouw challenge af te sluiten moet je eerst aangelogd zijn. 

 • Eens aangelogd ga je naar MIJN ACCOUNT > MIJN CHALLENGES en selecteer de edit-knop naast jouw challenge.
 • Nu opent jouw challenge in de edit-mode en klik je op de BEEINDIG MIJN CHALLENGE knop
 • Indien je de challenge als Hero bent aangegaan (tijdens het opzetten van jouw challenge), zal je gevraagd worden van jouw resultaat als percentage tussen 0 en 100% in te geven. Naargelang jouw resultaten zal het ingezamelde geld uitgekeerd worden. Als je bijvoorbeeld 100% geslaagd bent, dan zal ook 100% van de sponsorgelden naar het goede doel gaan. Als je maar 40% van je doel hebt bereikt, zal er 40% uitgekeerd worden aan de goede doelen en zal er 60% terugkeren naar de Sponsors (als credits op de website)
 • Indien je de challenge als Superhero bent aangegaan (tijdens het opzetten van jouw challenge), krijg je de keuze om jouw challenge te markeren als geslaagd of niet-geslaagd. Afhankelijk van jouw keuze, gaat al het sponsorgeld naar het goede doel of keert het terug naar de sponsors (als credits op de website).

 

Na het afsluiten van jouw Challenge, verschijnt deze nog een laatste keer in de overzichten op de website.

Vraag: Wat gebeurt er als ik mijn Challenge niet afsluit?

Antwoord:

Op het moment dat jouw challenge de einddatum nadert, zal je hierover per mail geïnformeerd worden. Na het verlopen van de einddatum, heb je nog 3 weken de tijd om jouw challenge af te sluiten.

Na deze 3 weken, zal jouw challenge automatisch als niet-succesvol gemarkeerd worden. Hierop bestaat geen uitzondering en is een onderdeel van het Youlcee mechanisme.

GDPR - data security

Vraag: Waarom moet ik mijn geboortedatum, locatie en geslacht ingeven?

Antwoord:

De volgende informatie zal alleen gebruikt worden voor rapporten te trekken en zal noch zichtbaar zijn op de website, noch doorgestuurd worden aan derden: Geslacht, Locatie of Geboortedatum.

Deze informatie dient alleen om de bevestiging  te krijgen dat vrouwen inderdaad het sterke geslacht zijn of dat de oudere generatie inderdaad beter kan volharden, ...

Als je meer wilt weten over hoe we met jouw data omgaan, check dan de Privacy Disclaimer & Cookie Policy.